Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 november 2010 @ 19:42 door Calamandja , 1449 keer bekeken

Nieuwe pocketuitgave bij Athe…

 

Fik Meijer: Macht zonder grenzen.  Fik Meijer vertelt het meeslepende verhaal van Romes opgang naar de macht, de bloei van het rijk en de neergang ervan. We lezen alles over preventief en agressief imperialisme, ‘rechtvaardige’ oorlogen, leger en vloot, oorlogsbuit, slaven en slavenopstanden, romanisering en hellenisering en integratie en discriminatie. Zo ontstaat een veelzijdig en evenwichtig beeld van een rijk waarin het fundament werd gelegd voor onze westerse beschaving. In vier jaar tijd is Macht zonder grenzen achtmaal herdrukt. Er zijn ruim 20. 000 exemplaren van verkocht.


 De pers over Macht zonder grenzen:


‘In een heldere stijl, met vaart en overtuiging, bekrachtigt Fik Meijer het maatschappelijk bewustzijn dat geschiedenis boeiend en vermakelijk kan zijn.’ Het Parool

‘Fik Meijer is een groot verhalend historicus, in de mooie traditie van Barbara Tuchman, Simon Schama en Johan Huizinga.’ de Volkskrant

‘Beter is de Romeinse ideologie nooit verwoord.’ Trouw

 

De pocketuitgave kost 7,95 euro. Volgende pocketuitgaven zijn reeds verschenen:

9789025367367.jpg

 

Fik Meijer: Gladiatoren. 256 pagina's

In Gladiatoren beschrijft Fik Meijer de gladiatorengevechten en alles wat daarbij hoorde. Wat was de achtergrond van de gladiatoren? Welke vooruitzichten hadden zij? Hoe comfortabel zaten de toeschouwers in het Colosseum? Werden er in de arena ook zeegevechten gehouden? Hoe betrouwbaar is het beeld dat door de film Gladiator wordt opgeroepen? Gladiatoren is een compleet en overzichtelijk boek over misschien wel het populairste volksvermaak in het oude Rome.

9789025367312.jpg 

 

Tom Holland: Rubicon. 432 pagina's

Tom Holland vertelt het fascinerende verhaal van de val van de Romeinse republiek, beginnend bij de periode waarin de latere hoofdpersonen opgroeien: Caesar, Cicero, Cleopatra, Brutus, Pompeius, Augustus en vele anderen. In Engeland werd Rubicon ogenblikkelijk een bestseller.

 

Plato: De ideale staat. 424 pagina's. 

Plato’s filosofie heeft alle eeuwen overleefd. Zijn grootste werk staat als een monument overeind. Maakt misdaad gelukkig? Is democratie de beste staatsvorm? Plato stelt: leven is een vak dat onderwezen kan worden. Politieke macht komt alleen toe aan wie dat onderwijs met succes hebben gevolgd.
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.