Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 februari 2016 @ 12:18 door Calamandja , 1222 keer bekeken

Week van de Klassieken 2016

   

De negende Week van de Klassieken (7 t/m 15 april 2016) heeft als thema Quo vadis? en gaat over reizen in de Oudheid. Tijdens de Week zijn er in het hele land activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met de klassieke wereld. De week opent op donderdag 7 april 2016 met de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz in het Rijksmuseum van Oudheden. Ook in de rest van de week zijn er tal van activiteiten in het museum.

 

 “Quo vadis?”, ofwel, “Waarheen gaat gij?”

Deze vraag vormt de rode draad tijdens de negende editie van de Week van de Klassieken. Van de reizen van de mythische held Aeneas, zoals opgetekend door Vergilius, tot de studiereizen van de antieke geschiedschrijvers zoals Herodotus. Reizende handelaars, koeriers, onderweg in dienst van het leger, of op pad als toerist:  ook in de oudheid trok men er regelmatig op uit. Maar welke middelen voor reizen waren er in de oudheid beschikbaar? Hoe veilig was reizen eigenlijk? En voor wie was het weggelegd buiten de eigen directe omgeving op pad te gaan in de klassieke oudheid?

‘Quo vadis? Reizen in de oudheid’ vormt van 7 t/m 15 april 2016 het brede thema van de negende Week van de Klassieken. Diverse partners organiseren door het hele land een keur aan interessante activiteiten voor een brede doelgroep. Een deel hiervan is gratis bij een bezoek aan de instellingen.

 

Themaboekje 2016
Ter gelegenheid van de Week van de Klassieken verschijnt een speciaal boekje over reizen in de oudheid: 

L. Verhuyck, 'Wandelen door het antieke Rome', Athenaeum-Polak & Van Gennep, Ambo | Anthos uitgevers
Het boekje is een publicatie van Uitgeverij Athenaeum en Ambo | Anthos uitgevers en kost slechts € 2,50. Bij verschillende activiteiten in het kader van de Week van de Klassieken krijgen betalende bezoekers het boekje cadeau.

 

GRATIS e-boek
Tussen 7 en 15 april 2016 stellen Uitgeverij Athenaeum en Ambo Anthos uitgevers speciaal ter gelegenheid van de Week van de Klassieken een gratis e-book beschikbaar. Welk e-boek dit wordt, maken we binnenkort op deze website bekend. Het e-book komt tijdens de Week van de Klassieken van 7 tot en met 15 april 2016 als download beschikbaar op de website van de Week van de Klassieken. Hoe u dit gratis e-book kunt krijgen, leest u binnenkort op de website van de Week van de Klassieken (www.weekvandeklassieken.nl).

 

De Week wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar, in samenwerking met het Allard Pierson MuseumAthenaeum Boekhandel, en het Nederlands Klassiek Verbond.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.