Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 02 februari 2014 @ 14:56 door Calamandja , 1578 keer bekeken

Week van de Klassieken 2014

   

De zevende Week van de Klassieken vindt plaats van 13 tot en met 21 maart 2014. In 2014 is het 2000 jaar geleden dat keizer Augustus stierf. Daarom staat de zevende Week van de Klassieken in het teken van Romeinse keizers. Rond dit thema zijn er vele activiteiten zoals rondleidingen, lezingen, de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz en de Pubquiz. Een deel hiervan is gratis bij een bezoek aan de instellingen. Ook dit jaar stelt Uitgeverij Athenaeum een GRATIS e-book beschikbaar: 

  • Fik Meijer, Keizers sterven niet in bed: van Caesar tot Romulus Augustulus, 44 v.Chr. - 476n.Chr., Athenaeum-Polak & Van Gennep

Augustus (63 v.Chr. – 14 n. Chr.) was de eerste keizer van het Romeinse Rijk. Onder zijn bewind brak er een nieuw tijdperk aan in de Romeinse geschiedenis: vanaf dat moment veranderde de Romeinse Republiek in een keizerrijk.

De Week wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar, in samenwerking met het Allard Pierson MuseumMuseum Het Valkhof, het Nederlands Klassiek Verbond.

Organiseert u een activiteit in de Week van de Klassieken en wilt u deze ook opgenomen hebben in de Agenda? Stuur uw activiteit naar: info@weekvandeklassieken.nl.

De Week van de Klassieken 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Labrys Reizen en Uitgeverij Athenaeum.

Alle info is te vinden op de website Week van de Klassieken:

logo_wvdk_1.jpgReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.