Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 februari 2010 @ 23:43 door Calamandja , 1906 keer bekeken

CU/SGP vindt Romeinse straatn…

De fractie ChristenUnie/SGP in Naaldwijk verzet zich tegen het plan twaalf straten in een nieuwe woonwijk de namen van Romeinse 'heidense' goden te geven.

Uit archeologische opgravingen is gebleken dat zich op de plek van de nieuw te bouwen wijk Hoogeland ooit een Romeinse nederzetting heeft bevonden. De gemeente Westland, waar Naaldwijk onder valt, besloot daarom de nieuwe straten Romeinse namen te geven. Twaalf van de 21 straten worden naar Romeinse goden genoemd. Volgens de CU/SGP past dat niet in de gemeente met een relatief grote christelijke bevolking. "Dit stelletje oude Romeinse goden en godinnen maakte onderdeel uit van een puur heidense wereld", zegt raadslid Arie van Heteren in de Telegraaf.

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de naamgevingscommissie echter al groen licht gegeven. Van Heteren gaat het gemeentebestuur daarom om opheldering vragen over de de 'heidense' straatnamen.

De Romeinse nederzetting werd in de jaren dertig van de vorige eeuw opgegraven. In 2007 werd er opnieuw onderzoek verricht naar één van de grootste Romeinse nederzettingen in Zuid-Holland. Daarbij werd onder meer een stuk marmer gevonden dat afkomstig moet zijn van een groot Romeins standbeeld. In de buurt van de wellicht militaire nederzetting is mogelijk in het begin van de jaartelling een vlootstation van de marine geweest.Reacties

 • Calamandja
  maandag 8 maart 2010, 23:04
  Die Gristenen hebben blijkbaar een pak zetels bijgewonnen bij de laatste verkiezingen, dus een straat genoemd naar Venus of Aphrodite kunnen we nu wel vergeten in een pak nederlandse gemeenten. .. behalve in Almere dan ?
 • Calamandja
  zondag 28 februari 2010, 18:27
  Ja jongens, we zijn geschiedenis aan het schrijven. Ik vraag me soms af of we geen gevaarlijke secte aan het worden zijn... "er wordt überhaupt teveel onzin uitgekraamd", daar ben ik het mee eens, laten we in deze club gewauwel beperken, maar het moet dan ook niet weer zo wtil worden als in een klooster... ;-)
 • Marjoke
  zaterdag 20 februari 2010, 13:27
  Hoe is het mogelijk. Wat een impact heeft deze club. Eén kritische opmerking over een partij in het kabinet en gelijk valt het kabinet. Wat zijn wij goed :-)
 • bernard-de-clairvaux
  maandag 15 februari 2010, 13:02
  en de toekomst gaat niet beter worden: straks is alleen een coalitie van 4 of 5 partijen nog mogelijk. Kunnen we nog iets leren van onze zuiderburen....
 • Marjoke
  maandag 15 februari 2010, 08:44
  En vergeet niet dat deze ontkenners van de historie en betuttelaars ook zelf in de regering zitten. We mogen vooral niets doen op zondag. Ze zijn zeer goed in het opleggen van hun overtuiging.
 • bernard-de-clairvaux
  donderdag 11 februari 2010, 09:13
  Met een domineeszoon als premier van Nederland durft ineens elke gristen dit soort onzin te verkondigen. Wat overigens nog erger is: er wordt uberhaupt teveel onzin uitgekraamd. De gemeenteraadsverkiezingen brengen het beste in de mens boven....

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.