Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 27 januari 2011 @ 01:58 door Calamandja , 1813 keer bekeken

Archeologen hopen tombe Toeta…

 

Archeologen denken vrij snel de graftombe van Anchesenamon, de vrouw van de legendarische farao Toetanchamon, te vinden. Dat heeft het hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst, Zahi Hawass, gezegd. 

Anchesenamon leefde in de veertiende eeuw voor Christus en was een dochter van farao Achnaton en diens beroemde vrouw Nefertiti. Archeologen vermoeden dat de graftombe van Anchesenamon zich in de Vallei der Koningen bij Luxor bevindt. Eerder zijn hier al 63 andere graftombes gevonden. 


De 64e tombe is al eerder gelocaliseerd en wordt binnenkort blootgelegd. Egyptoloog Zahi Hawass heeft tegenover Discovery News gezegd dat de kans aanzienlijk is dat het om de tombe van Toetanchamons echtgenote gaat. 

Anchesenamon trouwde op haar dertiende met Toetanchamon die vermoedelijk haar halfbroer was. 

In 2011 willen de archeologen ook een begraven piramide bij Dasjoer, iets ten zuiden van Caïro, blootleggen. Eerder zijn al satellietfoto's van deze locatie gemaakt en daaruit bleek dat er onder de grond een piramide begraven ligt. Reacties

 • Calamandja
  donderdag 10 februari 2011, 00:37
  Inderdaad, op te volgen dus of we hierover nog iets zullen horen. Ik blijf op de loer.
 • Marjoke
  donderdag 27 januari 2011, 07:37
  Ik heb wel een leuke link gevonden over dit onderwerp. Deze staat bij de links. Ook de link naar het Mapping project. Moeten alleen nog even door de eigenaar van deze club naar een mapje gezet worden, anders is die niet te zien voor de andere.
 • Marjoke
  donderdag 27 januari 2011, 07:27
  Ben benieuwd. Er komen wel vaker van dergelijke berichten, die dan later erg optimistisch zijn geweest. Zo was er een groep die er heilig van overtuigd was dat de graven van enkele familieleden van Achnaton in een bepaalde hoek moesten liggen. Nooit wat uit gekomen. Ik zal wel eens kijken of ik over dat project nog wat kan vinden. In mijn ogen is het succesvolste project in de Valley op dit moment het Theabian mapping project, die ontdekte dag KV5 zo enorm groot is en zelfs het grootste graf ooit gevonden.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.