Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 november 2012 @ 23:24 door Calamandja , 1702 keer bekeken

De geboorte van Rome - Anthon…

   

Boek over de opkomst van het Romeinse Rijk. Geschreven door Anthony Everitt. 

   

Het Romeinse Rijk spreekt enorm tot de verbeelding, want het is het grootste rijk dat de wereld ooit gekend heeft en de bakermat van ons huidige Europa. Veel is geschreven over de levens van beroemde Romeinse keizers als Augustus, Hadrianus en Marcus Aurelius en over de val van het Romeinse Rijk, een van de interessantste gebeurtenissen die ooit hebben plaatsgevonden. 

   

Veel minder bekend is de geschiedenis van de - minstens zo fascinerende - opkomst van Rome. In De geboorte van Rome vertelt Anthony Everitt hoe Rome uitgroeide van een kleine Italiaans marktplaats tot het kloppend hart van het grootste rijk dat ooit heeft bestaan. Een verhaal dat eigenlijk al begint in Troje. Everitt laat zien hoe de strategie om verslagen volkeren het burgerschap aan te bieden een belangrijke factor is in de uitbreiding van het Romeinse Rijk. Hij weet de vele boeiende personages van die tijd, zoals Hannibal, Alexander de Grote, Cicero en Julius Caesar, goed neer te zetten doordat hij prachtig, levendig en vooral origineel schrijft. 

   

De geboorte van Rome leest dan ook niet als een historische studie, die er al zo veel zijn, maar als een verhaal dat een breed publiek zal weten te vangen.

   

De geboorte van Rome - Anthony Everitt 

De opkomst van het grootste wereldrijk aller tijden

ISBN: 9789026326189

Uitgever: Ambo

Paperback, 448 pagina's

Prijs: € 29,95Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.