Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 23 maart 2019 @ 14:35 door Calamandja , 1004 keer bekeken

Homerusprijs Nederlands Klass…

 
Op zaterdag 13 april zal voor de tiende keer de Homerusprijs worden uitgereikt. Met deze prijs beloont het Nederlands Klassiek Verbond het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden. Dit jaar waren de genomineerden voor de Homerusprijs:

  • Leven met de goden. Religie in de Oudheid
    (Amsterdam University Press) van Inger Kuin,
  • Het visioen van Constantijn. Een gebeurtenis die de wereld veranderde
    (Uitgeverij Omniboek) van Jona Lendering en Vincent Hunink en
  • De klassieke wereld in 52 ontdekkingen
    (Uitgeverij Balans) van Leonard Rutgers.

De jury, bestaande uit Rosa van Gool, journalist en publicist, Maarten Asscher, schrijver en voormalig uitgever en boekhandelaar, en Arjen van Veelen, schrijver, columnist en winnaar van de Homerusprijs 2017, heeft besloten Leonard Rutgers voor zijn boek te belonen met de Homerusprijs.

"Leonard Rutgers laat in De klassieke wereld in 52 ontdekkingen zien dat verbindingen tussen de oudheid en het heden in velerlei vormen en op onverwachtse plaatsen opduiken, voor wie ze maar herkent. De 52 columns waaruit deze bundel bestaat, verschenen eerder in Het Financieele Dagblad. Zo vonden Rutgers goed geschreven en erudiete observaties een publiek ver buiten de universiteitsmuren en de bekende kringen der oudheidliefhebbers.”, aldus de jury.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.