Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 april 2011 @ 02:08 door Calamandja , 1436 keer bekeken

Voor het vierde jaar op rij wordt de Week van de Klassieken georganiseerd. Dit jaar is gekozen voor het thema Geld. Ter gelegenheid daarvan presenteren uitgeverij Athenaeum en uitgeverij Ambo een aantal nieuwe titels en edities, en organiseren verschillende culturele organisaties en instellingen speciale tentoonstellingen, lezingen en andere evenementen.

Ook dit jaar participeren tal van musea: het Allard Pierson Museum in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, Het Valkhof in Nijmegen, Tresoar in Leeuwarden en het Geldmuseum in Utrecht. Verder doen mee: het Historisch Nieuwsblad, Kennislink.nl, Labrys Reizen, het Nederlands Klassiek Verbond (NKV), de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), Academisch-cultureel centrum SPUI25 en diverse gymnasia. De deelnemende musea organiseren opnieuw de landelijke Ken-je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten, met een grote finale in Leiden.

Meer info op de website www.weekvandeklassieken.nl 

Actietitels

Speciaal voor de Week van de Klassieken heeft uitgeverij Athenaeum samen met uitgeverij Ambo een pakket samengesteld van klassiekers die je gelezen moet hebben. Bij aankoop van een van deze actietitels ontvangt u het geschenkboekje Parels van Rome.

13 t/m 24 april 2011Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.