Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 september 2010 @ 00:59 door Calamandja , 1245 keer bekeken

3000 jaar oude tempel uit de …

Wetenschappers hebben in Jordanië een zeer oude tempel ontdekt. Het bouwsel heeft drie verdiepingen en stamt uit de periode tussen 1200 en 600 voor Christus. In de tempel zijn meer dan 300 Moabitische voorwerpen aangetroffen. Dat wijst erop dat de tempel ooit een religieuze en politieke basis was voor het Moabitische rijk. De onderzoekers troffen in het gebouw onder meer een beeld van de Moabitische god Hadad aan. Ook vonden ze er bijna 300 vaten, lampen en diverse altaren. De ontdekking is van grote waarde en kan veel vertellen over de geschiedenis van het land.

“Dit is een hele belangrijke periode uit de geschiedenis van Jordanië,” vertelt expert Ziad Saad. “De IJzertijd was een periode die historische en politiek gezien heel belangrijk was en waarin sterke koninkrijken heersten die veel technologische vernieuwingen doormaakten.”

De Moabieten waren een Kanaänitische stam die zich in de veertiende eeuw voor Christus tussen de rivier de Jordaan en het oostelijk deel van de woestijn vestigden. Het volk komt ook in de Bijbel voor. Volgens het boek zouden de Moabieten afstammen van Lot (zie foto), de neef van Abraham. De Moabitische beschaving kwam tot een einde toen de Perzen het gebied in de zevende eeuw voor Christus binnenvielen.

Bronmateriaal: "Jordan uncovers 3 000-year-old temple" - IOL.co.zaReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.