Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 29 januari 2012 @ 18:17 door Calamandja , 1419 keer bekeken

De jonge en de oude Alex

   
Dit wordt ongetwijfeld een van de evenementen van het jaar. In weerwil van de trend om populaire, traditionele reeksen om te turnen in een spin-off-versie bestemd voor "kids" goktCasterman op een bejaarde versie van een van hun coryfeeën. Op 12 september 2012 verschijnt het eerste deel van Alex Senator, een nevenreeks naast de reguliere reeks die gewoon verder loopt. Thierry Démarez en Valérie Mangin, met Denis Bajram als hulpje, zijn hier de auteurs van. Mangin is historicus van opleiding en is verslingerd aan het antieke Rome. In de reeksen De Gesel Gods (als integrale heruitgebracht door Dark Dragon Books) bracht ze de Romeinen in de ruimte. Met De Laatste Trojaan (nog als integrale te verschijnen bij Dark Dragon Books) werkte ze al samen met Démarez die momenteel zijn best doet de vroegere Grzegorz Rosinski na te apen in de reeks Marie der Draken

AlexSenator_PL.jpg

In de spin-off zien we Alex als vijftigplusser in het jaar 12 voor Christus. In zijn jeugd kon hij rekenen op Julius Caesar als mentor, in Alex Senator staat hijzelf Augustus bij, de achterneef en belangrijkste erfgenaam van Caesar en tevens de allereerste keizer van het Romeinse rijk. Hij volgde Caesar op na diens brutale moord. Hij was ook de betovergrootvader van keizer Nero, en dan zijn we al aanbeland bij de stripreeks Murena die er met Alex Senatorweer een concurrent bijkrijgt na de opmars van Enrico Marini's De Adelaars van Rome.

In Mangins stripversie biedt keizer Augustus aan Alex één miljoen sestertieën om senator te willen worden. Voor die tijd een onmetelijk fortuin. Dat Alex voor de politieke leeuwen in de senaat wordt gegooid, is nog maar één kant van het verhaal. Ook zijn familieleven wordt uitgespit. Hij heeft een zoon, Titus, en hij adopteerde Khephren, de zoon van zijn beste vriend Enak. Alex' vijanden zijn nu ook die van Augustus en die bevinden zich volgens Mangin op haar blog zowel in het hart van Rome als in de meest afgelegen provincies van het rijk. Meer details heb je eind deze week nog van ons te goed. In het Franse Casemateverscheen namelijk een interview dat we nog moeten lezen. Een quote van Mangin willen we je niet onthouden: "We wilden een nieuwe Alexmaken zoals de Amerikanen om de twintig jaar een nieuwe Batman maakten"... Als het ware à la Frank MillerBatman: The Dark Knight Returns dus.

Alex de jongere
Er zijn al 35 pagina's afgewerkt van het eerste album. Démarez houdt er naar verluidt een hoog tempo op na waardoor de verschijningsfrequentie wellicht hoger zal komen te liggen dan de albums in de reguliere reeks. Over die laatste hebben we ook nog een nieuwsbericht. In het volgende album zal er namelijk op de jeugd van Alex worden teruggeblikt. De auteurs van dit album (met de Franse werktitel L'Ombre de Sarapis) zijn de heren Marco Venanzi en François Corteggiani die bij deze debuteert in het universum van Jacques Martin en sinds kort aan zijn eerste album vanLefranc is begonnen als scenarist.

In 2013 komt er trouwens een Alex-album dat voor het eerst door een vrouw is geschreven, door Géraldine Ranouil met Marc Jailloux als tekenaar. Tussen de synopsissen die Martin achterliet, zitten ook nog verhalen die zich zullen afspelen in Groenland, Engeland, Zwitserland, Jeruzalem en Judea, de Zwarte Zee en zelfs Amerika.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.