Attila...mijn geliefde - strips over de Romeinse tijd

Geplaatst op zaterdag 16 februari 2002 @ 19:37 , 1418 keer bekeken


Het jaar 449 na Christus. Een leger Romeinen reist langs de Donau om de grote Attila een geschenk en een vredesboodschap te brengen. Onder de talloze geschenken zit Lupa, een wolvin, onvoorspelbaar en woest, en Guddur, een Turk. Naar hem alleen luistert Lupa. In de sterren staat geschreven dat een wolvin Attila, de koning der Hunnen, in het verderf zal storten en uiteindelijk zijn dood zal betekenen. Maar de Khan legt deze waarschuwing naast zich neer en aanvaardt het geschenk. Al snel blijkt dat Lupa bijzondere gaven in zich verbergt. Ze doorziet dat de Romeinen het vredescontract niet naleven door zich slechts gedeeltelijk terug te trekken. Attila begrijpt dadelijk dat ze veel meer is dan zomaar een dier. Hij maakt van haar zijn rechterhand en zijn eerste gezelschapsdame. Dankzij haar inzicht en oorlogstactiek verovert de bloeddorstigste Khan aller tijden 'De IJzeren Poorten', de legendarische brug over de Donau. Langzamerhand, en door flashbacks over Lupa's geschiedenis, komen we aan de weet waarom ze uiteindelijk streeft naar de totale onderwerping van Rome. Maar dan komen er 2 Romeinse schimmen uit het verleden opdagen: Bledda, de broer van de Khan, en Aetius, een grote Romeinse veldheer en vriend van de Khan. Aetius blijkt nog de geliefde te zijn geweest van Lupa, toen ze nog Gallia heette, en zelf Romeinse was! De wolvin-vrouw komt tussen deze 2 vechtjassen te staan. En dan wordt er op levensgroot formaat geschaakt om Lupa en Aquilee, een stad met een sleutelpositie voor Rome. Mitton is uitgegroeid tot een van de beste scenaristen van historische reeksen met de steeds wederkerende ingrediƫnten seks en geweld die het nog steeds zo goed doen.

Zo konden we al genieten van reeksen zoals "Vae Victis", "De Barbaren", "Quetzalcoatl" en "Schipbreukelingen" die hij ook nog eens zelf op overtuigende wijze tekende. Van hetzelfde laken een broek is "Attila... Mijn Geliefde": een meeslepend verhaal vol liefde, geweld, verraad en bloed. Veel bloed... (tdl)


In de serie "ATTILA...MIJN GELIEFDE" zijn reeds de volgende nummers verschenen:
1. Lupa, de Wolvin - 2. De IJzeren Poorten - 3. De Meester van de Donau - 4. De Gesel Gods. Deze Strips zijn van Bonnet en Mitton en uitgegeven door Talent (48 p./13,96 euro).


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: