Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 mei 2012 @ 13:46 door Calamandja , 1635 keer bekeken

Pocket "Een kleine geschieden…

   

Wie was de schrijver van de Ilias en de Odyssee? Wanneer was de Slag bij Salamis? Toe hoe ver reikte de veroveringstocht van Alexander de Grote? Wat was het principaat? Welke betekenis heeft de Romeinse keizer Constantijn gehad voor de verspreiding van het christendom? Het zijn maar enkele van de vele vragen die de oude geschiedenis oproept.

In Een kleine geschiedenis van de klassieke oudheid wordt een helder overzicht gepresenteerd van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Grieks-Romeinse geschiedenis. Vanaf de Minoïsche beschaving op Kreta in het derde millennium tot de ondergang van het Romeinse Rijk in de vijfde eeuw wordt het verhaal verteld van de belangrijkste personen die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Daarnaast krijgen ook maatschappelijke en economische ontwikkelingen de nodige aandacht.

Het boek is zo ingedeeld dat de lezer elk onderwerp snel kan vinden. Daarmee is Een kleine geschiedenis van de klassieke oudheid een compact en praktisch boek voor iedereen die in een mum van tijd de altijd boeiende hoogtepunten uit de antieke geschiedenis wil lezen. 

Herman Beliën is historicus. Hij schreef diverse onderwijsboeken, reisgidsen en historische boeken voor een groter publiek, zoals Een kleine geschiedenis van Nederland. Fik Meijer is emeritus hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onder meer de succesvolle boeken Macht zonder grenzen. Rome en zijn imperium en De Middellandse Zee.

    

Een Kleine geschiedenis van de klassieke oudheid

Herman Beliën

Bindwijze paperback
Omvang 152 p.
ISBN 9789035137691
Prijs € 9.95



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.